Trække i snoren

Når vi er ude og gå tur, elsker Theó at få brugt snuden og dufte til stort set alt, vi kommer forbi. Og ofte kan det ikke gå hurtigt nok med at komme hen til næste busk eller lygtepæl, der skal undersøges. Det får ham til at trække i snoren, hvilket både er irriterende og skadeligt for hans (og min) ryg. Til trods for at han har en sele, der på ingen måde klemmer om hans hals, lyder han alligevel nogle gange som om han er ved at kvæle sig selv. Det må uden tvivl være super ubehageligt. Men hunde er bygget sådan, at de kan tåle meget ubehag, hvis bare de kan se en mening med det. Så så længe han stadig kommer fremad, generer kvælningen ham knap nok.

Gode råd, så hunden ikke trækker i snoren

I gennemsnit har hunde et noget højre tempo i almindelig gang end mennesker og det er derfor meget normalt at hunde kommer til at trække i snoren på gåture. Der er heldigvis råd for det. Først gælder det om, der er ikke er gevinst for hunden ved at trække i snoren og kvæle sig selv. Så stop op, når snoren bliver stram. Gå baglæns, så hunden oplever modsatte effekt af ønsket om at komme fremad, når den trækker. Brug kroppen til at stå imod med i stedet for at rykke i snoren. Hundens ryg, din ryg og skuldre vil takke dig for det. Ros hunden, når den går pænt med løs snor og ikke trækker.
Det er selvfølgelig også vigtigt, at hunden kan gå “på plads” langs ejerens ben. Men det kræver meget koncentration fra hundens side og anbefales derfor ikke til lange ture, hvor det netop er meningen at hunden skal ud og opleve noget. Hvor den skal have lov til at se sig omkring og snuse til de mange spændende ting.

Det kræver tålmodighed at lærer en hund ikke at trække i snoren. Jo yngre hunden er når du starter træningen, jo nemmere er det at lærer den. Hvis du vælger metoden her med at stoppe og gå baglæns, så gør det på ture, hvor I ikke skal nå et bestemt sted hen på et bestemt tidspunkt. For det kan hurtigt få en tur på 30 minutter til at tage en time 😉

Her er en lille video, hvor Theó og jeg øver at han holder sig indenfor snorens længde.

Du kan se flere videoer med Theó på hans youtube kanal ved at klikke her


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *