På tur til Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin ligger ved Kalø Vig på Djursland. Det er resterne af et kongeligt slot, som blev bygget for at minde bønderne om, hvem der bestemte. Kalø Slot var en af fire borge, der blev grundlagt omkring år 1313 af Erik Menved. De fire borge skulle styrke kongemagten efter bønderne havde gjort oprør. Men allerede efter et årti blev borgen på Kalø revet ned igen. Øen i Kalø Vig, som slotsruinerne ligger på, er forbundet med fastlandet via en dæmning. Der er lavet en trappe, så det er muligt at komme sikkert op på toppen af ruinen og nyde udsigten.

Naturskønne omgivelser

Det er en naturskøn gåtur fra parkeringenspladsen, hen over dæmningen, til slotsruinen. Men det er ikke en særlig lang tur. Hvis man ønsker at gå en længere tur, er der heldigvis rig mulighed for det. Kalø Slotruin ligger tæt på Nationalpark Mols Bjerge. Der er også afmærket vandrestier, som starter fra parkeringspladsen ved Kalø Slotsruin.

Den dag vi var forbi blæste det enormt meget, så vi nøjes med turen ud til slotsruinen og tilbage igen. Med alt den vind skulle der ikke mere til at gøre Theó træt og os kolde. Syddjurs er et område med mange muligheder for gåture omgivet af fantastisk natur. Så jeg er overbevist om, vi kommer forbi igen, når vejret er bedre 🙂

Se en lille video fra turen på Theós youtube kanal


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *