Første gangs hundeejer

Skal du være hundeejer for første gang?

Her er et par gode råd til ting, man bør tænke over, når man skal være hundeejer. Tipsene kan selvfølgelig også bruges af erfarene hundeejere 😉

  • Det er mest optimalt at give din nye hund et navn med 2 stavelser. Så har hunden de bedste vilkår for at lærer at genkende sit eget navn. Navne med 1 stavelse vil høres af hunden, som bare en lyd. Navne med 3 stavelser er ofte for svære for hunden at huske.
  • Når du skal veje din hund hjemme på badevægten, står du først selv op på vægten uden hund. Så tager du din hund i favnen og stiller dig op på vægten igen. Så skal vægten af dig trækkes fra vægten af dig + hund. Nu ved du hvor meget din hund vejer. Dette er selvfølgelig mest hensigtsmæssigt med mindre hunde.
  • Mærk godt efter, hvad dit behov for hund er. Og find en race, der passer til det behov. Hvis du fx ikke er til lange gåture hver dag, er nok mest smart med en race, der ikke behøver for meget motion. Tænk også over om du vil avle på hunden. For en hund med stamtavle er ofte meget dyrere end en uden, men en stor fordel hvis du vil sælge hvalpe.
  • Har du folk i dit netværk, der kan passe din hund, hvis du får brug for det? Alle hundeejer for før eller siden brug for, at få deres hund passet. Så det er vigtigt at sikre dig, du har den mulighed i dit netværk, når behovet opstår.
  • Økonomiske skal man ikke undervurderer, hvad en hund rent faktisk koster. Du kan regne på de faste udgifter for mad, forsikring og den slags. Men de uforudsete er ofte de dyreste.

Det her var bare 5 eksempler på de mange ting, man skal overveje, hvis man gerne vil have hund.

Giv dine råd videre

Er du blevet hundeejer for nylig og var der ting, du opdagede, som du ikke havde tænk over inden? Så smid en kommentar og hjælp andre kommende hundeejere til at gøre sig de nødvendige overvejelser 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *