Den første forårsdag

Shih tzu Theó fortæller:

Endelig! Solen havde kæmpet sig gennem skyerne, fuglene pippede og mor havde lovet vi skulle være ude i haven i dag. Misforstå mig ikke, jeg har intet imod vinter og jeg elsker at lege i sneen. Det er bare så pokkers svært at lokke mor med i haven, når det er så koldt.

Jeg løb ud på græsset i højt humør, da mor åbnede havedøren. Men da jeg vendte mig, så jeg at hun ikke var gået med ud. Der gik lidt før jeg fik øje på hende igen. Hun kom ud fra skuret, og så gik sandheden op for mig. Med sig havde hun nemlig den frygtelige græsslåmaskine. Jeg kunne ikke skjule min skuffelse. Jeg troede jo vi skulle hygge i haven med leg og fuglesang.

Shih tzu Theo
Shih tzu Theos første forårsdag i haven

Jeg forstår ikke mors trang til at klippe hver gang vi er i haven for tiden. Sidste jeg lokkede hende med i haven, hev hun pludselig en trimmer op af lommen og gik i krig med mine stakkels små ben.

Nå, men mor fik tændt for den larmende maskine og begyndte at trække den frem og tilbage på plænen. Hun slukkede den, da opsamlingskassen skulle tømmes. Hvad jeg troede skulle blive et par sekunders ro til ørerne, blev i stedet gjort til skamme. For selvfølgelig stod Charlie ude i sin have et par huse længere nede, og han havde ikke været tilfreds med larmen, så han gøede op til mig om vi snart kunne få noget ro.

Kvarterets topdog

Charlie er topdog her i kvarteret. Stor, sort labrador, der i øvrig også har boet her i længst tid af os hunde. Jeg tror ikke mor har nogen idé om, hvor meget jeg skal kæmpe for at få bare lidt respekt heromkring. Jeg er en lille nuttet shih tzu hund fra storbyen, der er flyttet på landet. Nu skal jeg hamle op med hunde på marken fremfor taskehunde i bussen og ænder i Botanisk Have. Det er altså ikke altid helt nemt.

Så da Charlie gøede at han ville have ro, svarede jeg igen med mit mandigste vuf. Så sendte jeg mor de mest bedende hundeøjne jeg kunne få frem i håb om hun ville droppe at forsætte med græsslåmaskinen. Men selvfølgelig forsatte hun, fuldstændig som når hun vasker mine poter. Man kan ikke stoppe halvvejs.

Nu er græsset slået, solen har gemt sig bag en sky og vi er gået indenfor. Men der er håb forude, for der kommer flere forårsdage i haven inden græsset skal slåes igen. Og det er jo alligevel ret rart at sidde på nyslået græs, når jeg er i haven.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *